Wat is een Ruilwinkel? Wat doen we nu en voor wie ?

Welkom, leuk dat je op onze website bent aangekomen. 

Wij informeren je graag en bedanken je voor het bezoek aan onze website. 

 

  • Wie zijn we?

 

Het bestuur en team van de Ruilwinkel Walcheren bestaat uit een team, gemotiveerde en maatschappelijk betrokken vrijwilligers die, geheel belangeloos, mensen bij elkaar willen
brengen.

We willlen graag mensen helpen, helpen met ruilen is het nieuwe delen. Maar wat er dan ook gebeurd is ; sociale contacten opbouwen, armoede bestrijden én een bijdrage leveren aan een natuur inclusieve én duurzame samenleving.

 

  • Waarom doen we wat we doen?

 

Op deze wijze willen we, met respect voor de mens en zijn leefomgeving, een ontmoetingsplaats  zijn voor iedereen die hieraan behoefte heeft. (Wij gebruiken de 17 SDG’s van de Verenigde Naties als leidraad. Hiervoor is de stichting Ruilwinkel Walcheren opgericht. Wat zijn de SDG's? : 

SDG (Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkelingdoelen) die hoog op de agenda staan van de Verenigde Naties en passen bij de Ruilwinkel op Walcheren.

Anders dan de naam van onze stichting doet vermoeden, is het ruilen van goederen en diensten géén doel op zich, maar één van de middelen om onze bovengenoemde
doelstellingen te kunnen realiseren - liefde voor de mens, milieu en maatschappij.

 

  • Ruilen is het nieuwe delen voor iedereen ook in de buurt of wijk . Maar hoe gaat dat? 

 

De Ruilwinkel op Walcheren zorg door middel van blijvende buurt-ruilkastjes, jaarlijkse ruil-evenementen en ruil-verhalen op Walcheren voor makkelijke toegankelijke en blijvende
ontmoetingsplaatsen in scholen en wijkcentra.

In de buurtpunten kun je al in de buurt ruilen/ delen:  op de hoofdpagina kun je '' buurt ruilkastjes '' vinden in jouw wijk of buurt! 

 

  • Uiteindelijk bouwen we aan onze droom verder : een Deelhuis op Walcheren

 

Landelijk hebben andere ruilwinkels, swapwinkels zich al bewezen. Hier in de buurt hebben we nog geen ruilwinkel waar je kunt delen.  Hoe werkt het ? Je opent gratis een "ruilrekening" waarop je waardepunten spaart door anderen te helpen met spullen te brengen die je over hebt. Met die waardepunten kun je gratis komen winkelen. De Ruilwinkel op Walcheren werkt aan duurzame doelen en zorgt zo voor verantwoorde productie & consumptie, economische keuzevrijheid, gezondheid en gelijkheid. Je kiest zelf wat je brengt of met het opgebouwde waardepunten saldo doet.

 

 Mocht je verder nog vragen hebben,

Neem dan contact op ;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

SDG--doelen-Stichting-Ruilwinkel-op-Walcheren